Prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Ta del av vårt nyhetsbrev för att hålla dig uppdaterad om aktuella händelser.
Generell
Förskola
Grundskola
Gymnasium
Kurser

Våra talare

Medalgon arrangerar och samarbetar med föreläsarna som presenteras nedan. Antingen arrangerar vi för närvarande endast öppna föreläsningar med dem eller så agerar vi talarförmedlare. Vanligast är en kombination av detta.

De flesta av dessa föreläsare går att boka direkt till era egna arrangemang. Skicka gärna en förfrågan direkt till peter.wittorf@medalgon.se eller ring 08-28 66 90. Om du är osäker på vilken föreläsare som passar ditt arrangemang hjälper vi dig att hitta rätt namn.

Vi letar alltid efter nya föreläsare och ämnen. Har ni tips på andra föreläsare eller ämnen får ni gärna höra av er på info@medalgon.se eller ringa 08-28 66 90. Vill du föreläsa för Medalgon? Vänligen kontakta vår vd Peter Wittorf på peter.wittorf@medalgon.se eller 08-28 66 90.

talare
speaker image

Adam Palmqvist

Adam har en bakgrund inom utbildningsväsendet, museivärlden och den svenska spelbranschen. Han har arbetat som lärare och skolutvecklare på Magelungen Utveckling/Akademi Magelungen vars främsta uppgift är att hjälpa ungdomar med omfattande behov av särskilt stöd att klara skolan och få en god start på vuxenlivet.


speaker image

Anders Åhlin

Barnolycksfall:

”Mycket pedagogiskt och enkelt att förstå. Lättsamt att ta in. Ett plus för föreläsarens humor!”

”Föredömligt enkelt, bra och övergripande om allt från insektsstick till allvarliga olyckor. Också om hur man bör agera och hur man kan förebygga.”

”Tiden flög iväg. Borde vara en obligatorisk kurs för alla som jobbar med barn.”

” Konkret och användbart både privat och i arbetet”.


speaker image

Andreas Kullberg

Välkommen tillbaks säger vi till Andreas Kullberg. Minnesgoda tidigare deltagare kommer säkert ihåg Andreas som en mycket duktig och entusiasmerande föreläsare. Andreas högsta motivation i livet är att få oss andra medmänniskor att må så bra vi kan både i jobbet och på fritiden.

Andreas är duktig på det han gör och får mycket positiv respons på det han gör. Därför är vi glada att återknyta kontakten igen med Andreas Kullberg.


speaker image

Angela Ahola

Angela Ahola: "Det stämmer att "first impressions last". Därför är det första intrycket av stor vikt, både för dig själv och andra - och så gör du för att framstå i bästa möjliga dager...

Enligt en tendens som i psykologiska termer kallas ”confirmation bias” blir vi i stort sett slavar under denna första slutsats. Vi har väldigt svårt att bryta med den uppfattningen, även om vi konfronteras med tecken på motsatsen. Om någon vi först bedömt som god uppvisar elaka drag försöker vi gärna bortförklara dem. Vi intalar oss själva att ”han kan ibland bli lite jobbig på fest, annars är han en bra person”. Vi vill lita på vår instinkt och att första intrycket är korrekt."


speaker image

Ann Allan Tatja Hirvikoski

Ann Allans senaste bok; ”Mamma till ett yrväder” handlar om hennes äldste son Johan som vid 32 års ålder fått diagnosen ADHD.

Tatja Hirvikoski är docent, forskare vid Karolinska Institutet samt FoU-chef vid Habilitering & Hälsa i Stockholm. Hon har under en längre tid arbetat med forskning kring vuxna med ADHD. Bland annat har hon medverkat till framtagande och utvärdering av en ADHD-kurs för vuxna med ADHD och deras närstående; ”PEGASUS-kurs”,

 


speaker image

Anna Kärre


speaker image

Anna Tebelius Bodin

Anna Tebelius Bodin är en av skolsveriges mest anlitade föreläsare inom inlärning och pedagogik. På Harvard studerade hon inlärningspsykologi och vad det innebär för vardagen i klassrummet.


speaker image

Atle Johansen

Atle Johansen är livscoach och terapeut. De senaste åren har han coachat verksamheter och deras medarbetare i såväl den privata som i den offentliga sektorn. Detta har lett till att han har besökt fler än 1 200 platser och haft ca 1 600 uppdrag. 2012 tilldelades Atle Johansen bl.a. utmärkelsen ”Årets inspiratör”.

Atle Johansen är en inspiratör i världsklass som lyfter fram förändring och framtidstro som den viktigaste frågan i alla företag. 


speaker image

Birthe Hagström

Birthe Hagström: förskollärare, speciallärare, fil dr i pedagogik samt författare till den mycket uppmärksammade boken Anknytning i förskolan.

Birthe Hagström föreläser om anknytningsteorin och om hur kunskapen kan användas i vardagens pedagogiska arbete. Hon ger konkreta och vardagsnära tips på hur förskolan kan stödja barn så att en positiv utveckling kan ske.


speaker image

Bo Hejlskov Elvén, Georgios Karpathakis

Bo Hejlskov Elvén är leg psykolog och en mycket efterfrågad och uppskattad föreläsare i Sverige och internationellt. 

Georgios "Jojje" Karpathakis  lever själv med ADHD och arbetar i dag på heltid med Underbara ADHD® för att minska fördomarna samt öka kunskapen om diagnosen. Han reser flitigt runt i landet och föreläser om svårigheterna, utmaningarna men också om möjligheterna och de positiva sidorna som adhd dagligen medför. 

 


speaker image

Bo Hejlskov Elvén, Pelle Sandstrak


speaker image

Caroline Kelly Sara Hesslid

Vår undervisning är uppbyggd genom gedigen erfarenhet av att arbeta med ungdomar med olika diagnoser där vi bland annat har forskat kring hur lässtrategier kan hjälpa dessa ungdomar att utveckla sitt reflekterande läsande.

Genom vår pedagogik och olika verktyg, såsom bedömningsmallar, steg för steg guider etc.  som vi har tagit fram arbetar vi med att nå alla elever i ett klassrum, oavsett diagnos och klasstorlek.


speaker image

Cecilia Åkesdotter

Cecilia är omtyckt för sin varma framtoning, annorlunda livshistoria, pedagogiska förmåga och sitt smittande engagemang. Hon lyser, berör och får toppbetyg.


speaker image

David Sennerstrand

David Sennerstrand är utbildad röstcoach och sångpedagog på Stockholms musikpedagogiska institut (SMI). Förutom åtaganden som föreläsare och utbildare inom sång- och röstteknik jobbar han även som skådespelare, konferencier och sångare.

Davids många år av studier och arbetslivserfarenhet har gjort honom lyhörd och medveten om hur vi som mest effektivt kommunicerar med röst och kropp för att nå fram till våra åhörare.


speaker image

Elisabet Skoglund

Elisabet Skoglund har arbetat i 40 år som bildpedagog och delar gärna med sig av sina praktiska och konkreta tips. Elisabet har arbetat som pedagog på Moderna Museet, i förskolan/skolan, på behandlingshem och på Konstfackskolan. Numera har hon ett eget företag BILDRA och är bildpedagogisk konsult. Hon har skrivit böckerna "Lusten att skapa", "Leken och konsten", "Konstsamtal-Samtalskonst", "Alla kan måla med Momentmetoden" samt "Massor av tips". Hon har även gjort flera konstprogram för barn i Sveriges Television.


speaker image

Elisabeth Akteus Rex

Elisabeth Akteus Rex växte upp i en religiös sekt, där hennes pappa styrde familjen med järnhand, och misshandlade både verbalt och fysiskt.

Idag är hon gyminstruktör och framgångsrik författare till 7 böcker – flera av dem är verklighetsbaserade och tar upp ämnen som ligger henne varmt om hjärtat, exempelvis maktmissbruk och sekterism. Hon blev Årets Rookieförfattare med debutromanen Dold Agenda.


speaker image

Elisabeth Wahlin

Elisabeth Wahlin berättar om en resa genom bokstavskombinationer, utredningar, behandlingar och hur hon hjälper sitt barn med ADHD genom skola och pubertet.

Med både allvar och humor speglar hon hinder och möjligheter och ger konkreta tips på strategier för att klara vardagen i hemmet och dialogen med skolan.


speaker image

Elisabeth Wahlin, Georgios Karpathakis

ADHD - från motgång till framgång!

Unik föreläsning om ADHD ur Två helt olika perspektiv

Tillsammans bjuder de nu på en helt underbar föreläsning med mycket energi, aha-upplevelser och tips på hur man som förälder kan orka mera och som person med ADHD kan få mer förståelse för vad ADHD handlar om i vardagen.


speaker image

Eric Donell

I dag är Eric Donell sjuksköterska på BUP och vice ordförande för Riksförbundet Attention. Arbetar samtidigt som föreläsare och moderator. Hans bakgrund som musiker, skådespelare och manusförfattare lyser igenom i hans underhållande framträdanden.

 


speaker image

Erika Kyrk Seger

”Erika är en inspirerande och energigivande föreläsare och handledare.  Erika är driven och noggrann och väldigt mån om människor som hon arbetar med. Jag gratulerar människor som får arbeta med henne!”


speaker image

Eva-Lena Edholm

Eva-Lena har föreläst för familjehemsföräldrar, lärare, pedagoger, socionomer och alldeles vanliga
föräldrar över hela Sverige, i flera år har hon lett föräldrakurser i sin hemstad Gävle och under
hösten kommer hon att arbeta som grupphandledare för familjehemssekreterare i Borlänge.


speaker image

Felix Gyllenstig Serrao

Felix Gyllenstig Serrao, förstelärare, handleder lärare i projektet ”Minecraftklasser” och bloggar som Spelläraren som uppmärksammats i media.

Felix har arbetat i specialundervisningsgrupper där han använde sig av spel och dess kontext för att locka hemmasittare och elever med diagnoser till skolan och gav dem möjligheten och verktygen till att uppnå målen.


speaker image

Fredrik Westin

Fredrik Westin har arbetat som VD, HR-chef, kommunchef och socialchef, parallellt med detta så var han också varit gitarrist i hårdrockbandet Corroded.

Han har tidigare rest runt med föreläsningen Jag är inte Pappa till en skitunge, jag är Pappa till Stålmannen som  handlade om hur han upplever sitt liv som pappa i en familj där ett av barnen har Autism, Tourette, ADHD och Asperger. Den föreläsningen gick i pension 2018 men det finns mer att berätta....


speaker image

Georgios "Jojje" Karpathakis

Georgios "Jojje" Karpathakis grundare av underbaraadhd.se och är en föreläsare för medalgon. Aktuellt, Jojje var Sommarpratare 2015 och ger ut sin bok januari 2017.

Jojje vill engagera, diskutera och öka kunskapen om ADHD, samt vilka utmaningar och svårigheter det innebär.Han vill förändra en negativ syn om ADHD och inge mod och hopp ”kan jag, kan du!” (till alla med ADHD) och ”kunde de, kan vi” (till alla professionella).


speaker image

Helena Hellström

Helena Hellström är utbildad förskollärare och vårdare. Med det som grund och med mångårig arbetslivserfarenhet inom särskola & grundskola och i sitt arbete med funktionshindrade inom omsorgen, har Helena dessutom byggt på med utbildningar inom personlig utveckling och ledarskap i Sverige och internationellt.


speaker image

Helena Sandlie

Helena Sandlie är en IT-pedagog som till vardags arbetar i förskolan. I sitt arbete inspirerar och utbildar Helena andra pedagoger i förskolan till att använda lärplattor i verksamheten samt att synliggöra verksamhetens processer genom pedagogisk dokumentation.


speaker image

Helena Wallberg

Helena arbetar med skolutveckling som föreläsare, utbildare och handledare i grundskolor och gymnasieskolor i Sverige. Helena har sedan länge arbetat som en del av sin skolas elevhälsoteam.


speaker image

Jan Bylund, Mattias Lundberg

Jan Bylund och Mattias Lundberg har skrivit en bok tillsammans som heter, Den Lyckliga Pessimisten, av och med Mattias Lundberg och Jan Bylund, det är en humoristisk uppgörelse med ”tänk positivt”-maffian.

Föreställningen är en lektion i att livet inte är så jäkla enkelt som optimisterna vill få oss att tro.


speaker image

Jana Söderberg

Jana Söderberg är samtalsterapeut, kommunikationstränare och en av Sveriges främsta inspiratörer. Jana har utvecklat Våga vara-metodiken vars syfte är att ge dig praktiska verktyg för att stärka din egen och barns självkänsla. Andra efterfrågade ämnen är "ett coachande förhållningssätt", samt kommunikationen mellan personer i jobb och privat.


speaker image

Jessica Stigsdotter Axberg

Jessica har under många år jobbat inom Uppsalaregionen där hon också bor och föreläst både för allmänheten och psykiatrin ett otal gånger. Men hon har också föreläst runt om i Sverige. Under många år var fokus på föreläsningarna hennes son, men idag fokuserar hon mer på att få ut information om de osynliga flickorna.


speaker image

Johan Brodén

Johan Brodén, en idrottstokig lärare och småbarnsförälder. Tidigare i livet var det framförallt ishockey som gällde, men även andra idrotter upptog tiden. Idag bedrivs endast idrott i form av golf och supporterskap.

I yrkeslivet har Johan arbetat inom tillverkningsindustrin med olika befattningar och ansvarsgrad. Läraryrket är ett yrke som alla har en åsikt om, så är det också för Johan som brinner för sitt yrke.

Utbildad på Malmö Högskola och jobbar som lärare sen 2012.


speaker image

John Steinberg

John Steinberg är en av Sveriges ledande föreläsare, författare och opionsbildare inom skolutveckling och annan arbetsplatsutveckling. 

John Steinbergs livstema är och har alltid varit ”empowerment” – att människor ska känna att de kan påverka sin framtid – sitt lärande, sina arbetsplatser och sina liv. ALLT som han gör går i denna riktning.

Framförallt är John en utvecklingsoptimist och är känd för sitt engagerande och praktiska sätt att både föreläsa och skriva.


speaker image

Karin Brånebäck

Karin Brånebäck är legitimerad lärare och har lång erfarenhet av både undervisning och att använda IKT och digitala medier med sina elever. Under de senaste fem åren har hon arbetat med det flippade klassrummet (flipped classroom) för att öka lärandet och gruppinteraktionen. Nyligen utnämndes Karins blogg ”Kilskrift” till en av de tio högst rankade bloggarna inom pedagogik och utbildning av kommunikationsföretaget Cision.


speaker image

Lena Bergman

Lena Bergman äger och driver sen 2002 företaget Metanoova Utbildning AB. Hon har en lång och bred erfarenhet av att utbilda och coacha individer och grupper i kommunikation och förändringsarbete.

Hennes drivkraft är att utifrån systemisk förståelse, bidra till förändring och utveckling.Att människor får tillgång till sina resurser och sin potential, som frigör kraft, balans och hälsa. Förståelse att samarbete och tydlighet ökar möjligheten att lättare och enklare uppnå önskade mål i arbetslivet och privat.


speaker image

Lilian Thörngren /Louise Gaye

Louise Gaye är utbildad inom religionsvetenskap med fokus på islam och inom socialantropologi. Hon har under flera års tid jobbat med kompetensutveckling av personal inom bland annat skola (ledning, pedagoger, elevhälsa) socialtjänst, boendepersonal och andra instanser och företag, gällande hur vi ska ta emot våra nyanlända på bästa sätt.

Lilian Thörngren är utbildad grundskolelärare åk 1-7 med inriktning svenska och svenska som andraspråk och examinerad specialpedagog med en magisterexamen i specialpedagogik. Hon har byggt på sin utbildning med kurser i läs- och skrivsvårigheter och hörselpedagogik 


speaker image

Linda Palm

Linda Palm förskollärare och författare till det populära kompismaterialet. En kreativ pedagog som också skriver barnböcker, läromedel och delar med sig av enkla kompistips på ett positivt och inspirerande sätt.

Det ges möjlighet till beställning och ev direktköp av böcker och kompismaterial under kvällen.


speaker image

Lisa Ekenberg

Lisa har många strängar på sin lyra hon är Yogalärare,Coach, programledare, talare, moderator och skådespelare med inriktning på Berättande. Lisa personifierar ordet mångsysslare.

Kanske är det just detta mångsyssleri som gör att Lisa sprudlar av kreativitet, det är svårt att inte ryckas med i det Lisa gör när hon agerar på scen eller i talarstolen.


speaker image

Lotta Karlsson

Lotta Karlsson - förstelärare åk 6-9 på Östergårdsskolan i Halmstad, föreläsare och aktiv deltagare i det utvidgade kollegiet: "Under mina år som lärare har jag märkt att det är en ständig jakt på tid. Hur ska eleverna hinna ta del av det centrala innehållet, stoffet, samtidigt som kunskapskraven ställer krav på att eleverna måste få tid att utveckla sina förmågor? En omöjlig ekvation?"

Lotta berättar och demonstrerar med en stor portion energi och med glimten i ögat. Lotta är engagerad och entusiamerar.


speaker image

Louise Gustafsson

Louise kämpade i drygt 6 år tillsammans med sin man mot barnlöshet. Till slut lyckades de och är idag en 2 barns familj.

Säg den lycka som varar beständigt! Två år senare drabbades Louise av mycket allvarlig hjärntumör, nog för att knäcka vemsomhelst.

Från förtvivlan till hopp och glädje. Idag föreläser Louise om sina erfarenheter och driver en förening som samlar in pengar för forskning inom cancer och ofrivillig barnlöshet.


speaker image

Madeleine Åsbrink

Madeleine Åsbrink är en uppskattad, professionell och inspirerande föreläsare som berör. Hon har under många år arbetat som terapeut och då intresserat sig för varför vi gör olika saker. Denna nyfikenhet har mynnat ut i en modell om de positiva drivkrafterna, i Lilla Motivationsboken för skoltrötta och Motivationsboxen för skoltrötta.


speaker image

Magnus Blixt

Magnus Blixt är en föreläsare med god förankring i vardagen – arbetar idag på nystartade Skapaskolan.

Några dagar i månaden fylls med föreläsningar och seminarier, skolforskningsbevakning, möten, träffar, konferenser mm . Hans första bok “Välkommen till verkligheten” har hjälpt många nya – och erfarna – lärare i yrket.


speaker image

Maria-Pia Gottberg

Maria-Pia föreläser och utbildar runt om i Sverige, Norge och Finland, skriver böcker och artiklar.

Maria-Pia arbetar aktivt för att alla barn ska känna sig älskade, respekterade och ha tillgång till goda förebilder.


speaker image

Marie-Louise Nyberg

Marie-Louise Nyberg är förskollärare, författare, utbildare och konsult som ofta anlitas för att stimulera metodutveckling i förskolor och skolor.


speaker image

Martin Richards

Martin Richards arbetar för att försäkra att ett coachande förhållningssätt implementeras och används korrekt i skolvärlden. 

Martin Richards är en erfaren utbildare och handledare, han har i mer än två decennier designat och genomfört hundratals framgångsrika utvecklingsprogram för individer och grupper. 


speaker image

Mats Trondman

Mats Trondman är professor i kultursociologi vid Växjö Universitet och en av landets populäraste föreläsare inom barn- och ungdomskultur.

Med mycket inlevelse och humor föreläser Mats om ämnen som identitet, ungas utsatthet, barndom och tonår – om den förlängda ungdomstiden och dess konsekvenser, hur har barn och ungdomar det i Sverige idag? Hur kommunicerar barn och ungdomar? Hur får vi våra barn att bli mer engagerade? Vad är och gör en bra vuxen?


speaker image

Mattias Lundberg

Mattias Lundberg är psykolog, Docent i psykologi, föreläsare och författare. Mattias har en unik förmåga att förklara psykologiska fenomen på ett enkelt och lättillgängligt sätt.

Mattias höga träffsäkerhet i vardagliga exempel har gjort honom till en av Sveriges mest populära föreläsare i ämnet.


speaker image

Mia Ullman

Mia Ullman arbetar idag som speciallärare på ett gymnasium med inriktning på elever med diagnoser samt behov av stöd och struktur. Mia har erfarenhet som lärare på alla stadier från lågstadiet till Komvux och även inom Sfi och SAS. Hon har fördjupade kunskaper inom läs och skrivutveckling.

Sedan 15 år har hon inriktat sig på att hjälpa elever att hitta sin inlärningsstil och nå bra studieresultat och även att vägleda lärare med kurser och föreläsningar både i studieteknik samt läs- och skrivutveckling.


speaker image

Nils Lundin

Barnolycksfall och förgiftningar

”Fartfyllt och innehållsrikt om allt från små stick till allvarliga olycksfall. Kunskap alla som arbetar med barn bör ta del av!”


speaker image

Nils-Eric Tedgård

Nils-Eric Tedgård är leg psykolog. Han har lett förändringsprojekt i skolan, skrivit två böcker om kommunikation på Liber förlag, varit referens åt Skolverket, samarbetat med LR, debatterat skolan på Brännpunkt i SvD, mm.


speaker image

Patrik Wincent

Patrik Wincent är aktuell med sin bok ”När vi släpper kontrollen” hösten 2014, det är en praktisk handbok till föräldrar som har barn som brottas med dataspelsmissbruk.

Konkreta tips och verktyg kommer att ges till föräldrar för att kunna hantera denna fråga på daglig basis. Detta är även en praktisk bok för lärare och socialarbetare som har en kontinuerlig kontakt med barn och ungdomar.


speaker image

Pelle Sandstrak

Pelle Sandstrak är talare, författare och tidigare ofrivillig ståuppare. Han är känd för självbiografin, tillika föreläsningen “Mr Tourette och jag”. Pelle föreläser, leder kurser och workshops för personal i skolor, behandlingshem, näringsliv etc. i Europa, USA och Kanada och är rådgivare inom psykvården och skolan. 2012 utkom Pelles nya bok “Mr Tourette on tour”, 2016 kom den tredje boken Mr Tourette och Draken.


speaker image

Per Furumo

Per Furumo är konsult i muntlig framställning/retorik/presentationsteknik. Bland Pers kunder finns en mängd av de stora svenska företagen och organisationerna.  Per har själv bakgrund som musiklärare och pedagog. 


speaker image

Petter Alexis Askergren

Rapparen och författaren Petter Alexis Askergren mer aktuell och populärare än någonsin. Hösten 2013 gav han ut sin första bok "16 rader" på Brombergs förlag. I boken 16 rader kan man läsa några av Petters bästa texter ackompanjerade av hans egna berättelser om hur och när låtarna kom till. Petter föreläser för medalgon med föreläsningen En hyllning till språket med rapparen Petter.


speaker image

Reine Carlsson

Reine Carlsson är brandmannen som utvecklar olika organisationer genom att prata om gemensamma mål, trygghet på arbetsplatsen, krishantering, säkerhetstänkande, ledarskap och medarbetarskap. I hans uppdrag ingår också att lösa konflikter.


speaker image

Skolcoacherna Helena Isakson & Anna-Karin Arenius

Skolcoacherna består av Anna-Karin Arenius och Helena Isakson. Förutom att de är professionella coacher är båda legitimerade lärare med lång yrkeserfarenhet.De har sedan 2008 utbildat i coachning i skolans värld, då var de pionjärer! Skolcoacherna har utbildat lärare, förstelärare, studie- och yrkesvägledare, rektorer mfl på över 70 skolor, allt ifrån kortare inspirationsseminarier till längre coachutbildningar. 

Alla är medlemmar i ICF, International Coach Federation och följer därmed ICF etiska regler.


speaker image

Stavros Louca

”Kan jag vinna deras hjärta då kan vi åstadkomma underverk”, Stavros Louca.

Detta gjorde han som lärare i Sverige och blev snabbt uppmärksammad genom flera priser för sitt arbete och sina resultat i matematik på Rinkebyskolan. Mest känd blev han kanske för sin medverkan i TV serien ”Klass 9A” som sändes i SVT 2008 och 2010.


speaker image

Susanne Bogren

Susanne Bogren är föreläsare, författare och avspännings- och stresspedagog med många års erfarenhet och stort engagemang. Hennes lättsamma och givande föreläsningar om hur vi kan förebygga och hantera stress är mycket uppskattade.

Under våren släpptes Susannes efterlängtade bok ”Lugn i sinnet”. Boken har fått ett varmt mottagande och fyller ett stort behov.

"Kvällen var fantastisk, rolig och väldigt lärorik. Jag gick från att skratta till att bli allvarlig, till att känna väldigt mycket känslor då jag kände igen mig i mycket av vad du sa och berättade. Fortsätt precis så du är för du är fantastisk och inspirerar verkligen till ett bättre samhälle med mindre stress!!"


speaker image

Titti Ljungdahl

Titti Ljungdahl har arbetat inom skolans värld i mer än 30 år, som rektor, lärare i moderna språk och central verksamhetsutvecklare i Mölndals stad. Titti Ljungdahl fick för sitt arbete som lärare år 2006 den Europeiska kvalitetsutmärkelsen i språk (Skolverket) och har blivit nominerad till Guldäpplet för kreativa arbetssätt i undervisningen.


speaker image

Tomas Dalström

Tomas Dalström har skrivit den kritikerrosade boken "Bäst i text Läseboken/Skrivboken". Den beskriver bland annat hur läs- och skrivprocessen går till - ur hjärnans perspektiv - och hur resultatet påverkas av multitasking* och störande miljöer.

Tomas har arbetat i 30 år med att skriva professionellt. Han har fått nationella och internationella utmärkelser för journalistik, dramatik, informations- och reklamfilm, interaktiva produktioner och innovationer.


speaker image

Torkel Klingberg

Professor Torkel Klingberg är hjärnforskare vid Karolinska Institutet och har skrivit den uppmärksammade boken "Den lärande hjärnan". Hans förra bok "Den översvämmade hjärnan" rönte även den stor uppmärksamhet.


speaker image

Ulrika Aspeflo

Ulrika Aspeflo är logoped med lång erfarenhet av arbete med barn och ungdomar med NPF (neuropsykiatriska funktionsnedsättningar).

Ulrika har skrivit böcker "Aspeflo om Autism", "För alla i skolan" och är medförfattare till "Barn som väcker funderingar".


speaker image

Viveka Lillieros

VivekaLillieros är ursprungligen socionom med vidareutbildning i psykodynamisk psykoterapi. Efter många års, ofta frustrerande arbete inom främst skolan, råkade hon stöta på begreppet "Lösningsfokuserad Korttidsterapi". Det förändrade senare totalt hennes förmåga att inspirera människor till att göra positiva förändringar i sina liv. Vivekas främste lärare och mentor har varit det finska fenomenet Ben Furman. Sedan 20 år arbetar hon lösningsinriktat med individer och arbetsteam i olika sammanhang.


speaker image

Yvonne Kullenstjärna

Yvonne Kullenstjärna har arbetat som lärare på Hantverksprogrammet Stylist i 10 år. Har skrivit boken "Jag kommer aldrig mer att vara tyst". 

Arbetar nu som föreläsare och handledare i ämnet sexuella övergrepp och kränkningar, inriktning mot barn och ungdomar och överlevare.


speaker image

Åsa Lindell

Föreläsare Åsa LIndell: Grundare av konceptet "PROFESSIONELLT OCH TRYGGT BEMÖTANDE" som föreläser och utbildar själv och tillsammans med andra.


Prenumerera på vårt nyhetsbrev!